Tel. 902 02 69 19
Blog

Digitalizació de patrimoni bibliogràfic

 

Recentment s’han convocat les ajudes al patrimoni bibliogràfic per a la creació i transformació de recursos digitals i la seva difusió i preservació mitjançant repositoris,  a través de la Secretaria d’Estat de Cultura. Es tracta de  la resolució 5770 de 9 de maig de 2014, del Ministeri d’Educació i Cultura.

 

Les despeses de contractació d’un servei extern per a la digitalització de documents històrics anteriors al 1900,  són subvencionables en la seva totalitat.

 

 

Els criteris d’elegibilitat dels projectes són:

 

 

1. Projectes de digitalització, accessibilitat en línia i preservació digital de béns que formin part del patrimoni bibliogràfic acord amb el que estableix l’article 50.1 de la Llei 16/1985, de 25 de juny, del Patrimoni Històric Espanyol i que hagin estat publicats amb anterioritat a 1900.

 

 

2. La finalitat perseguida és la creació de recursos digitals mitjançant la digitalització de materials publicats amb anterioritat a 1900 que formin part del patrimoni bibliogràfic, així com l’assignació de les dades i metadades que codifiquin les seves descripcions i permetin la seva agregació al recol·lector Hispana del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, així com la seva recol·lecció per Europeana, la biblioteca digital europea.

 

 

A Ofisfera tenim una amplia experiència en digitalització de fons històrics, i  podem oferir la digitalització i assignació de dades i matedades, complint els requisits que contempla la resolució, i contemplant en cas necessari, la reencuadernació d’exemplars malmesos.

 

 

Trobareu tota la informació a la convocatòria  publicada al  BOE http://www.boe.es/boe/dias/2014/05/31/pdfs/BOE-A-2014-5770.pdf .

O bé podeu contactar amb OFISFERA .

 

 

pol.valero@ofisfera.org Tel. 93 521 65 60

  • 5 Jun, 2014
  • Posted by FTallers
  • 7 Tags
  • 0 Comments
COMMENTS

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *